خبر تازه

رییس‌جمهور: طالبان مناسبات شان را با پاکستان واضح سازد

دو روز پس از  آن‌که حکومت افغانستان از سفر نماینده‌گان طالبان به پاکستان به سازمان ملل شکایت کرد، رییس‌جمهور غنی می‌گوید که باید مناسبات میان طالبان و پاکستان روشن شود. 

آقای غنی، در دیدار با زلمی‌ خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان تأکید کرده‌است ارتباط طالبان با شبکه‌های جرمی و تروریستی نیز روشن شود: «ما خواهان این هستیم که طالبان مناسبات شان را با پاکستان و همچنان پاکستان مناسباتش را با طالبان واضح سازد که بر کدام اساس استوار است و ارتباط طالبان با شبکه‌های تروریستی و ارتباط شان با اقتصاد جرمی و حرام نیز باید معلوم گردد.» 

دفتر رسانه‌های ریاست‌جمهوری می‌گوید که آقای غنی شام روز یک‌شنبه (۲۸دلو) با زلمی خلیل‌زاد در ارگ ریاست‌جمهوری دیدار کرده‌است. 

در این دیدار، اعضای بورد مشورتی صلح، شماری از هیئت مذاکره کننده، برخی از سیاسیون و نماینده‌گان احزاب سیاسی، تعدادی از علما، اعضای جامعۀ مدنی، جوانان، زنان، نماینده‌گان سکتور خصوصی، نمایندگان مردم در شورای ملی و تعداد دیگری از اراکین بلندرتبۀ دولتی حضور داشته‌اند. 

رییس‌جمهور گفته است که روی یک شیوۀ کار جدید با زلمی خلیل‌زاد توافق کرده که بربنیاد آن «معلومات شریک می شود و روی اجندای مشخص مشورت های دوامدار صورت می گیرد و در روشنایی آن اقدام خواهد شد.» 

 آقای غنی هم‌چنان افزوده‌است روابط میان ایالات متحده و افغانستان مستحکم‌تر شده‌است. 

در همین حال، زلمی‌ خلیل‌زاد نیز گفته‌است که برای تأمین منافع ایالات متحده و افغانستان تلاش‌های برای برقراری صلح را بیشتر کرده‌است: «ما برای صلح در افغانستان به محوریت حکومت و مردم افغانستان جدی هستیم، اما خواهان صلح پایدار می باشیم که در آن تمام ارزش ها حفظ شود و نقطۀ پایان بحران های ۴۰ ساله باشد.» 

آقای خلیل‌زاد تأکید کرده‌است که ایالات متحده در تلاش راه بیرون رفت نیست و می‌کوشد صلح پایدار در افغانستان تأمین شود: «ما در جستجوی صلح هستیم و هدف ما ختم جنگ می باشد، اما طرفدار هرگونه صلح نمی باشیم.» 

فرستادۀ ویژۀ ایالات متحده گفته است تفاوت دیدگاه میان امریکا و افغانستان در بارۀ صلح وجود ندارد. او پشترفت‌های در بارۀ صلح را محدود اما امیدوار کننده توصیف کرده‌است.
 
خلیل‌زاد افزوده است: «ما با طالبان در جلسات متعدد، روی چهار موضوع از جمله چگونگی رابطه طالبان با القاعده، حضور عساکر امریکایی، مذاکرات مستقیم با حکومت افغانستان و آتش‌بس سرتاسری، همه جانبه و دایمی بحث نمودیم و تا زمانی که روی هر چهار موضوع موافقت صورت نگیرد، آن را پیشرفت گفته نمی‌توانیم. مسئله آتش‌بس و گفت‌وگو با حکومت افغانستان از مهمترین موضوعات می‌باشد، تمامی مسایل با همدیگر مرتبط اند و همۀ تصامیم در محوریت حکومت افغانستان اتخاذ می گردد.» 

ارگ ریاست‌جمهوری می‌گوید که آقای خلیل‌زاد از برگزاری لویه جرگۀ مشورتی صلح نیز پشتیبانی کرده‌است. قرار است این جرگۀ مشورتی در آخر ماه حوت برگزار شود و در آن در بارۀ صلح رأیزنی شود.

منبع: طلوع نیوز

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا